ToolsWebsite

Waar vind ik gratis stockfoto’s?

Voor een website of ander promotiemateriaal kan er op verschillende manieren gezocht worden naar online afbeeldingen en foto’s. Op veel afbeeldingen zijn gebruikersrechten van toepassing en door deze te gebruiken kunnen er hoge kosten ontstaan. Diverse sites bieden gratis stockfoto’s aan die rechtenvrij gebruikt kunnen worden.

Gratis stockfoto’s

Mocht je via Google niet de juiste afbeeldingen kunnen vinden dan zijn stockfoto’s misschien wel een optie.  Hieronder is een lijst met gratis download mogelijkheden waarvoor geen aanmelding nodig is.

Omdat deze afbeeldingen gratis beschikbaar worden gesteld is het netjes om altijd de auteur of de site onder de afbeelding te plaatsen. Op die manier help je elkaar.

Naast stockfoto’s biedt Google ook de mogelijkheid voor het vinden van rechtenvrije foto’s.

Online zichtbaar worden?

Nu het is gelukt om rechtenvrije foto’s te vinden is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Om online beter vindbaar te worden kan Google Mijn Bedrijf handig zijn om in te stellen. Of wil je monitoren wat er online over de organisatie wordt gezegd? Dat kan met Google Alerts. Moeilijk, nee hoor! Hiervoor is een eenvoudig stappenplan met video beschikbaar. Succes!