GoogleToolsWebsite

Hoe stel ik Google Mijn Bedrijf in?

Om online beter vindbaar te worden is het verstandig om Google Mijn Bedrijf in te stellen. Met Google Mijn Bedrijf wordt de organisatie zichtbaar bij zoekresultaten in Google en zichtbaar op Google Maps. Een makkelijke manier om mensen de organisatie laten vinden. Dit is eenvoudig in te stellen.

Hoe te beginnen?

 1. Log in op je persoonlijke Google Account
  Dit kun je doen met je Google account. Deze heb je nodig om Google Alerts te kunnen gebruiken. Heb je nog geen account? Dan is deze zo aangemaakt via Google Accounts.
            Tip  het is niet nodig om een gmail-adres te kiezen. De optie ‘Mijn huidige e-mailadres gebruiken’ (groen kader)  maakt het mogelijk om een adres met een andere uitgang in te stellen, bijvoorbeeld de bedrijfsnaam.
 2. Ga naar de site van Google Mijn Bedrijf
  Op Google Mijn Bedrijf kun je nu eenvoudig inloggen
 3. Invullen van de bedrijfsgegevens 
  Vervolgens kunnen eenvoudig de bedrijfsgegevens in Google Mijn Bedrijf worden ingevoerd. Deze gegevens moeten wel geverifieerd worden en dit gebeurt per post.
 4. Inrichten van het account
  Vervolgens kan met de verschillende tabbladen het account van Google Mijn Bedrijf eenvoudig verder worden ingericht. Na het verifiëren van de code zal je bij de zoekresultaten beter zichtbaar worden.

Liever video kijken?

Liever achterover zitten en een kort filmpje kijken hoe Google Mijn Bedrijf eenvoudig ingesteld wordt? Dat kan, Marketingster heeft de stappen ook in een video verwerkt.

Verder online zichtbaar worden

Gefeliciteerd, het is gelukt om je bedrijf via Google zichtbaarder te maken. Om nog beter vindbaar te worden is Google Alerts handig om in te stellen. Moeilijk? Nee hoor! Ook hiervoor is weer een eenvoudig stappenplan met video beschikbaar. Succes!

 

Originele post 23 oktober 2017 aangepast 3 september 2018