Google

Google AdWords Video Advertising-examen halen met PDF Studiegids

Google AdWords is de online betaalde advertentieservice van Google. Je wil nu ook je Video Advertising-examen halen. Goed plan. Samen met Fundamentals ben je gecertificeerd voor Google AdWords.

In het Video Advertising-examen worden basisbeginselen en gevorderde concepten behandeld, waaronder praktische tips voor het maken, beheren, meten en optimaliseren van campagnes met videoadvertenties op YouTube en internet. Met een beetje hulp van Marketingster en Google heb jij dit certificaat zo binnen.

Hoe te beginnen?

 1. Log in op je persoonlijke Google Partner
  Mocht je deze niet hebben: Maak een Google Partner account aan. Dit kun je doen met je Google e-mailadres. Heb je deze niet? Dan heb je deze zo aangemaakt via Google Accounts.
 2. Start de training bij Google Academy for ads
  Google biedt diverse online trainingen aan om je te helpen de stof eigen te maken bij de Google Academy for Ads. Om je AdWords Video Advertising examen te halen kies je voor ‘AdWords Video Basics’.
 3. Doorloop de training, haal het assessment
  In de training leer je in negentien lessen van vijf minuten de principes achter video adverteren van Google AdWords. Dit is een goede voorbereiding op het examen. Als je de lessen hebt gevolgd is er een assessment zodat je kunt toetsen wat je hebt geleerd en herhalen wat nog aandacht vraagt.
 4. Haal je AdWords Video Advertising-examen
  En dan nu het spannendste… het examen. In dit examen worden fundamentele en gevorderde concepten en praktische tips behandeld voor het maken, beheren en optimaliseren van campagnes met videoadvertenties op YouTube en het web.

Hulp nodig?

Hou in gedachten dat het een open examen is. Dus je kunt het onderwerp van de vragen online opzoeken. Of nog slimmer: download de studiegids van Marketingster. Met de zoekfunctie (Ctrl F) kun je nog snel het onderwerp opzoeken.

Geslaagd?

Gefeliciteerd! Je kunt nu nog meer leren van Google AdWords met de trainingen voor Fundamentals, Search, Display,  Mobile of Shopping. Of ga aan de slag met Google Analytics waarbij je ontdekt hoe je het gedrag van bezoekers op jouw site kunt analyseren. Meer behoefte aan specifieke marketingkennis? Kijk dan bij Hubspot voor meer algemene kennis. Er zijn 12 gratis certificaten te behalen die jou als een vis in het water maken met online marketing. Succes!

Originele post 13 mei 2017 aangepast 5 september 2018