Marketing

Word een marketing pro met 12 gratis cursussen

Om meer over (online) marketing te leren zijn er diverse opties. Via Hubspot en Google worden diverse (gratis) online cursussen aangeboden waarmee je jouw marketingskills kunt verbeteren.

Hubspot

Hubspot helpt marketeers (of iedereen met een soortgelijke functie) met software voor inbound marketing. Inbound marketing is een marketingfilosofie die gelooft dat je mensen bereikt door het luisteren, afstemmen en winnen van vertrouwen in plaats van schreeuwen en opdringen van jouw online boodschap.

Hubspot biedt geheel vrijblijvend diverse trainingen aan die helpen om gratis meer marketingkennis op te doen. Hiervoor hoef je geen voorkennis te hebben, alleen tijd. De trainingen geven stap voor stap inzicht in het proces en geven makkelijke handreikingen die een groot verschil kunnen maken.

Verdiep je gratis in inbound marketing via Hubspot

Google

Google is de grootste zoekmachine die er is. Veel mensen gebruiken Google en dat geeft jou de kans om van ze te leren.

Google biedt gratis Google Analytics aan waarmee jij je website kunt analyseren. Welke bezoekers komen er op de site, hoelang blijven ze, waar zoeken ze naar? Belangrijke vragen die weer nieuwe input kunnen geven voor het verbeteren van je website.

Google AdWords is de betaalde advertentiemodus van Google. Hiermee kun je advertenties plaatsen die potentiële klanten kunnen helpen om antwoord te krijgen op hun zoekvraag. Stichtingen en verenigingen kunnen in aanmerking komen voor een gratis budget met Google Grants

Leer meer door de gratis cursussen van Google.

Voordelen

Het voordeel van zowel Hubspot als Google is dat je certificaten zonder kosten kunt halen die weer mooi op je cv staan. De trainingen zijn in het Engels.

Originele post 22 april 2017 aangepast 4 september 2018