Webshop

Waarom een webshop?

Je wilt jouw producten online verkopen en dan heb je een webshop nodig. Veel mensen kunnen een webshop maken. Marketingster biedt meerwaarde omdat je er ook kennis over marketing en design bij krijgt. Hierdoor wordt jouw webshop een visitekaartje met producten die aanspreken, die je zelf makkelijk kunt bedienen, veilig is en snel laadt. Een webshop is een website met een extra optie om te kopen. Als je al ervaring met een website hebt helpt dat enorm. Anders helpt Marketingster je door het proces en ben je online verkoopklaar.

Werkwijze webshop maken

We gaan samen in gesprek en daarin wordt gevraagd naar jou, je bedrijf en wat je onderscheidt van concurrenten. Maar ook naar welke webshops je mooi vind en welke juist niet, wat het doel wordt van de webshop en welke producten je wilt verkopen. Dit hoef je niet allemaal van te voren al te weten. We gaan hier samen over in gesprek.

Op basis van dit gesprek maakt Marketingster een sitemap voor je.  Dit is het menu van de toekomstige webshop, een soort inhoudsopgave. Daarmee krijg je een overzicht hoe jouw webshop eruit komt te zien. 

Dan gaan we samen op zoek naar de juiste vormgeving van jouw webshop. 

 • Kleuren kiezen voor de achtergrond, de header (bovenkant) footer (onderkant), kopjes en tekst
 • Afbeeldingen zoeken

Hierin heb je zelf de keuze hoeveel vrijheid je wilt. Marketingster kan het samen met je doen of volledig voor je doen. 

Om de producten te kunnen verkopen hebben we afbeeldingen nodig. Deze kun je zelf aanleveren of Marketingster helpt je met het maken van de foto’s. Eventueel kunnen ze in Photoshop verder bewerkt worden. Zodat jouw producten er aantrekkelijk uitzien voor de klanten.

In de sitemap is de opzet voor de webshop gemaakt en dan begint nu het echte werk: het schrijven. Daar ben je helemaal klaar om je webshop te maken maar wat zet je erop? Het schrijven van teksten kan hierin nog een hele opgave zijn. Je schrijft namelijk niet voor jezelf maar voor je klanten. Welke informatie zoeken ze? Hoe schrijf je een goede tekst die ook gelezen word en de juiste toon heeft? Allemaal dingen waar Marketingster jou bij kan helpen.

Ook moeten we teksten voor de producten schrijven, samen kijken we welke informatie nodig is. Bijvoorbeeld maat, hoeveelheid, kleur etc. 

De teksten (content) kun je zelf schrijven en aanleveren of we gaan hier samen mee aan de slag. Marketingster kan het ook allemaal voor je verzorgen of  je een stukje op weg helpen zodat je het daarna zelf verder oppakt. 

Hierbij is een optie om gelijk SEO (Search Engine Optimizer) toe te voegen. Met SEO (Search Engine Optimization) oftewel zoekwoordenoptimalisatie kan de website goed gevonden worden door zoekmachines zoals Google. 

Marketingster gaat alles wat je hebt aangeleverd verwerken en de webshop inrichten

 • De websitepagina’s worden ingericht
 • Al het beeldmateriaal voor de site wordt internet-proof te maken. Dit zorgt ervoor dat de afbeeldingen snel laden en de website niet onnodig langzaam maakt.
 • WordPress inrichten.
 • Woo-commerce inrichten 
 • Pagina’s te testen, zodat er geen foutmeldingen zijn
 • De webshop responsive maken zodat het op zowel desktop, tablet als mobiel goed werkt.
 • Optioneel: Google instellingen zodat je straks ook goed gevonden wordt

Als de webshop klaar is mag je op twee momenten verbeteringen aangeven. Die worden dan verwerkt en weer gecontroleerd. Op die manier wordt jouw webshop ook echt wat je wilt.

Als alles goed is dan kan de webshop live gaan en kunnen mensen van buiten de site gaan bezoeken. 

Het kan gebeuren dat een telefoonnummer of mailadres verandert. Marketingster is voorstander om je zelfstandig te maken en niet afhankelijk. 

Daarom laat ik in onze laatste bijeenkomst zien hoe de webshop werkt en hoe je eenvoudig iets zelf kunt aanpassen. Daarnaast zijn er video’s en blogs waarin alles nog een keer wordt uitgelegd. Marketingster kan het uiteraard ook voor je regelen maar de keuze is dan aan jou. 

Meer weten over de werkwijze?

Een website en een webshop lijken veel op elkaar. Een webshop is een uitgebreidere website. We zullen daarom in de basis hetzelfde werken als met een website. Alleen gaan we er ook extra producten aan toevoegen.

In het werkboek over websites laat Marketingster zien hoe we  samen werken bij het maken van een webshop. Hierin komt aan bod hoe je een website maakt, waar je op moet letten bij het schrijven van content (teksten) en hoe je met behulp van zoekwoorden (SEO) goed gevonden wordt.

Waarom Marketingster inhuren?

Bij Marketingster kun je alles in één keer regelen: Domeinnaam (www.jouwdomeinnaam.nl), HTTPS (daarmee heeft jouw site een beveiligde manier om data te versturen), Emailadressen, Hosting (daarmee zorg je dat de website op een server draait en zichtbaar wordt voor de wereld), Programmeren, Vormgeving (om de producten te presenteren), Ondersteuning bij het schrijven van teksten en SEO (zorgen dat je in de zoekmachine van Google goed gevonden wordt).

Marketingster werkt met jou samen aan jouw webshop waardoor je begrijpt wat er gebeurt en het echt jouw webshop is. Hierdoor wordt jouw webshop een visitekaartje dat aanspreekt en waar jij en je klanten zich herkennen. 

Kosten

Marketingster vindt het belangrijk je zelfstandig te maken. Hiervoor gaan we letterlijk naast je zitten en alles met je bespreken en uitleggen. Je kunt één dienst afnemen of samen een heel traject doorlopen. De keuze is aan jou. Marketingster vindt het belangrijk om jou zelfstandig te maken zodat het een keuze is om vervolgstappen uit hand te geven.

Zelf doen

prijzen excl. BTW

Totaal 52 uur voor € 2250

Samen doen

prijzen excl. BTW

 Totaal 85 uur voor € 3735

Laten doen

prijzen excl. BTW

Totaal 114 uur voor € 5040

Domeinnamen

prijzen excl. BTW

Hosting

prijzen excl. BTW

 • 3.5 GB opslag
 • 5 email accounts
 • 20 databases
 • 20 addon-domeinen
 • SSH-toegang
 • 10 GB opslag
 • 10 email accounts
 • 50 databases
 • 50 addon-domeinen
 • SSH-toegang
 • 25 GB opslag
 • 25 email accounts
 • 100 databases
 • 100 addon-domeinen
 • SSH-toegang
 • 25 GB storage
 • gratis .com domein

5 Zekerheden van Marketingster

Vertrouwen

Marketingster zet marketingactiviteiten in om het vertrouwen te winnen van (toekomstige) klanten.

Sociaal bedrijf

Stichting Marketingster helpt stichtingen, verenigingen en particulieren met een kleine beurs waar nodig met workshops en cursussen of ondersteuning tegen een gereduceerd tarief.

Met één muisklik alles geregeld

Marketingster heeft alle kennis in huis. Hierdoor hoef je niet met verschillende partijen samen te werken om jouw bedrijf op de kaart te zetten.

Samenwerken om zelfstandig verder te gaan

Marketingster zit letterlijk naast jou en geeft uitleg en ondersteuning tot je het snapt. Zodat jij jouw bedrijf zelfstandig verder kan laten stralen.

Vaste prijzen

Marketingster werkt met vaste prijzen zodat jij vooraf weet wat het gaat kosten. Geld mag nooit de reden mag zijn om niet met elkaar in gesprek te gaan. Laten we dus in ieder geval kennismaken.

Verder praten?

Wil je samen sparren over wat je nodig hebt of meer informatie? Neem dan gerust contact op met Marketingster. Wees niet bang: je zit nergens aan vast en het eerste gesprek is altijd gratis. We gaan dan samen kijken hoe je verder kunt komen en vervolgens beslis je zelf of Marketingster je helpt.

06 450 061 03

Bel of stuur een appje.

info@marketingster.nl

Stuur een mailtje.

Contactformulier

Vul het contactformulier in.